Kerhon huippu aloitus

Oi mitkä fiilikset!! Ohjasin taidekarusellin ensimmäisen kerho kertani tällä viikolla!

Kerho-ohjauksen pitäminen vähän jännitti minua, kun uusi koulu ja uudet käytännöt. Kouluja on itseasiassa 4 ja jokaisessa käyn ohjaamassa 6 viikkoa kerran viikossa.

Eli mukavasti 24 viikon verran on omanlaista luovaa touhuilua ohjausta, leikkiä, suunnittelua vuorovaikutusta ja läsnäoloa, ja opin minä itsekintaas uutta siinä lasten kanssa taiteilujen parissa.

Pieni hyvä kutina vatsanpohjassa kuuluukin asiaan. Kerhon aloitus sujuikin oikein loistavasti ja aloituspakkaus oli tarpeellinen heti starttiin.

Aloituspakkaus pääsi tositoimiin

En olekaan pitänyt kerhoja, sitten sen jälkeen kun nuorimmainen lapsi syntyi. Väliä on reilu kolme vuotta. Huh. Tämä olikin jo jotain mitä olin vähän kaipaillut elämään.

Tutustuttiin kertomalla hieman itsestämme ja ja lemmikkieläimet sekä harrastukset tuntui monia yhdistävän. Lapset ihastuivat juttuihin, joita olin ottanut mukaani leikkihetkeen ja saivat piirrettyä hienoja luomuksia joihun olivat itsekin pääosin tyytväisiä vaikka jotkut epäili hieman alussa taitojaan. Kerroin että meillä kaikilla on ihan omanlainen tyyli piirtää eikä se tee kenestäkään huonompaa. Pieniä kannustuksia ja kehuja ripottelin nuorten piirtäjien tsempiksi.

Tämä tutustumis- ja ryhmäytymisleikki oli huippu hauska

Se on opettajamieheni esittelemä sokeripalaleikki, mutta tein se pienellä muutoksella.

Sokeripalat korvasin pienillä kirjavilla rumpuhiotuilla kivillä. Lapset oli aivan haltioissaan kun näkivät värikkään kiviläjän. Moni ihasteli varsinkin vihreitä kiviä ja joku huudahti ”Aivan kuin Jadeja!” Kiviaihe tuntui olevan hitti ja jotkut sanoivat että kotonakin on nättejä kiviä.

Jaettiin porukka kahtia ja kaksi riviä vastakkain lattialle istumaan. Kiviä piti antaa aloituskasasta yksi kerrallaan vierustoverin käteen ja siitä taas toiselle eteen päin, niin että vastapuolen porukka ei pääse näkemään kiveä.

Kiven piti päästä rivin päähän jonne kerättiin yhteensä 7 kiveä. Jos joku näki kiven niin sen sai omalle puolelle. Se ryhmä joka sai kaikki kivet ensimmäisenä perille oli voittaja.

Lapset innostuivat niin, että tätä pyydettiin useampi kierros!!!

Marmorikuula ja rumpuhiottuja kiviä.

Tiesitkö että kuvien tutkiminen ja esineiden käsissä pitäminen tai näpräily auttaa keskittymiseen?

Innostus oli ajoittain aika korkealla, mutta hienosti lapset pysähtyivät kuuntelemaan seuraavaa tehtävää. Ihania iloisia tyyppejä. 🙂 Pyysin kaikki rinkiin lattialle levitettyjen kuvien ääreen ja tutkimaan niitä hetken ja miettimään mitä kuvassa voisi olla jos sitä jatkaisi.

Mielikuvitusta kehiin!

jätskin inspiroimaa

Taideosuuteen jokainen sai valita mieluisan kuvan, jota jatkettiin piirtäen. Kuvan valitseminen oli tärkeä hetki ja siihen keskityttiin huolella. Yksi lapsista ei löytänyt kuvaa ja se harmitti kovasti, mutta minullapa oli takataskussa esine, joka innostutti lopulta piirtämään siitä aiheesta. Piirtelyyn vierähti mukava tovi ja hyvässä hengessä rupateltiin porukan kanssa luomisen lomassa kuvien aiheista ja aiheiden vierestäkin. Osa halusi vielä tutkia pikkuviä ja toki saivat sen tehdä. He saattoivat pitää kiveä/marmorikuulaa kädessä ja piirtää toisella kädellä. Läsnäolo ja kuuntelu on yksi tärkeä taito ja se heijastuu myös niin ryhmähenkeen kuin yksilöiden kohtaamiseen. Eräällekin sanoin että kun työ on valmis niin lupasin mennä sohvalle lepäämään. Heh, heh, en siis tarkoittanut itseäni ;D

Lopussa pidimme pienen näyttelyn luokan edessä. Arvatkaa halusivatko? Tottakai ja, voi että sitä ihanaa innokasta puheensorinaa kun kuvia sai esittää ja kertoa mitä niissä oli!

Loppurentoutukseksi tehtiin Auringonkukka-hengitysharjoitus, Lapsille ja nuorille tarkoitetusta Rauhoittumiskortit- pakasta. Lopuksi kiitin kaikkia ”auringonkukkia” siis lapsia 🙂 tosi kivasta ekasta kerhokerrasta! Puolitoista tuntia vierähti kuin siivillä!

Kuvittele että olet kuin auringonkukka. Ota ryhdikäs ja valpas asento. Tunne kuinka ylävartalo on pitkä ja ryhdikäs kuin auringonkukan varsi, joka kurottaa kohti aurinkoa. Jalat ovat tukevasti maassa kuin kukan juuret. Hengitä kolme kertaa syvään rauhallisesti ja anna mielen rauhoittua menettämättä ryhdikästä ja valpasta asentoasi.

Rauhoittumiskortit

Pakan olen tilannut joskus aikanaan Hidasta Elämää puodista, ihana että hoksasin viimemetreillä napata kortit mukaani.

Pakka on jaoteltu neljään eri kategoriaan. Näitä ovat kehon rauhoittaminen, mielen rauhoittaminen, lempeyden rauhoittava voima ja liikkeen rauhoittava voima.

Kortteja voi tilata http://www.hidastaelamaa.fi sivuilta. Kannattaa tutustua laajaan tarjontaan, nimittäin sieltä löytyy niin, seinäkalentereista kirjoihin ja vihkoihin kuin kortteja lapsille, nuorille ja aikuisille eri elämänvaiheisiin ja kaikkea ihanaa ja voimauttavaa luettavaa ja koettavaa.

P.S. Näitä kortteja en olekaan pitkään aikaan käyttänyt ja nyt voisin pitkästä aikaa testailla myös omien lasten kanssa.

Parasta oli lasten innostus ja aito kokemus mukavasta tekemisestä, kohtaamisesta ja kivojen tyyppien kanssa touhuamisesta! Muutamat sanoi ”Sää oot paras ope!”. Se tuntui hyvältä…

Kategoriat Kohtaamisia, tunteet, YleinenAvainsanat , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close