Tunnetaideterapia

Kaikilla tunteilla on meille tärkeä viesti

Ihanaa, että löysit tänne ja kiitos mielenkiinnostasi tunnetaideterapiaa kohtaan.

Olet hyvin pitkällä, kun etsit itsellesi sopivan tuntuista keinoa ja tapaa käsitellä myös niitä vaikeita tunteita. Ei ole välttämättä ollut helppoa myöntää itsellesi, että tarvitset jonkun ulkopuolisen, jonka kanssa voit luottamuksella jakaa huolesi ja murheesi. Usko vain, minäkin olen ollut siinä pisteessä.

Tilanteesi voi olla sekin että olet painiskellut jonkin merkittävästi sinun hyvinvointiin liittyvän asian kanssa ja nyt kertakaikkiaan haluat selvyyden asioihin. Olet valmis tutkimaan omia ajatuksiasi, tunne-elämääsi ja perimääsi, jotta voit vapautua menneisyyden taakasta ja astua kevyempänä eteenpäin. Kiltin tytön tai pojan rooli jää taakse ja tunnet itsesi vahvaksi ja itsenäiseksi ihmiseksi. Toki lähellä olevat eivät nikottelematta muutosta niele. Mutta jos jatkat todellisten tunteiden piilottelua ja tarpeidesi vähättelyä, et koskaan voi elää tervettä, onnellista ja rakkaudellista elämää. Itsensä rakastaminen on parasta mitä voit itsellesi tehdä

Minä olen muuttanut omaa tunne-elämääni näillä keinoin. Prosessi ei suinkaan ollut helppo ja enkä usko, että se olisi lopussa tämän elämän aikana. Aina on jotain prosessoitavaa. Uusia asioita tai jokin tapahtuma, joka nostaa pintaan vanhat reagointitavat ja käyttäytymismallit.

Nyt on tilaisuus tulla syvempään ymmärrykseen itsestään ja taustojensa vaikutuksista omassa elämässä jopa sukupolvien takaa.

Monella on pieniä tai isoja ennakkoluuloja ja epäilyksiä omista kyvyistään tunnemaalaukseen osallistuessaan. (Taustalla on usein piilossa ollut muisto esim kouluajoilta kuvaamataidon tunnilta tai muuta) Pelätään, että ei osata maalata ja paperi jää tyhjäksi. Jos näin käy niin se on ihan ookoo. Yhden kerran näin kävi erään asiakkaan kanssa, mutta maalausryhmän lopussa hän kertoi omia kokemuksiaan puhtain käsin paperia sivellen ja sai omanlaisensa voimauttavan kokemuksen siitä. Maaleja ei tarvittu!

Joka kerta ei välttämättä maalata, vaan voi olla muun muassa, keskustelua, kirjoittamista, piirtämistä tai saven muovaamista.

Mitä tekee Diplomi tunnetaideterapeutti.

Olen sinulle terapeuttinen rinnallakulkija. Minulla on voimakkaat työkalut tutustua kanssasi elämääsi ja auttaa sinua kohtaamaan sekä kulkemaan haastekohtiesi läpi turvallisesti lämmöllä ja lähimmäisen rakkaudella.

Tunnetaideterapiassa käymme alkuvaiheessa keskustellen tämänhetkisen tilanteesi ja vointisi, perusasiat ja elämänkaartasi läpi. Työvälineinä käytämme erilaisia taidetarvikkeita kuten mm. värikyniä, väriliituja, lyijykyniä, hiiltä, savea, vesi- ja myrkyttömiä pullovärejä. Tunnetyö voi olla muutakin ja siihen ei tarvita minkäänlaista taiteellista silmää. Mutta jos olet taiteellinen niin sekään ei haittaa. Tunnetyö voi avata sitäkin puolta ja luovuutta uudella tavalla.

Kun olet tehnyt tunneteoksen, (oli se maalaus, kirjoitus tai muu), niin teos on se, joka välittää sisälläsi olevan tunteen näkyväksi. Sitä ei arvioida tai arvostella, vaikka usein tunnetyöt voivat olla melko taiteellisiakin ja abstraktia tunnetaidetta. Voit yllättyä itsekin tästä. Voi olla että suttasit vihasi ja surusi tai muuta siihen ja ruttasit työn lopuksi ja ehkä poljit viimeiseen pisaraan asti. Tai kenties sait upean pakahduttavan onnenmyllerryksen ja se täytti sen hetkisen elämäsi täydellisellä kaiken kattavalla rakkaudellaan. Se on onnistunut tuntee purkaus ja siksi hyvin tehty työ! Se on hyvin vapauttavaa!

Voit itse löytää oman elämäsi tärkeät vastaukset itsestäsi.

Ohjaan lempeästi sinua kohti oivalluksia, mutta en pakota niihin, jos se on liian kipeä asia. Silloin annetaan aikaa ja luodaan turvaa. Tulet kanssani kuulluksi ja nähdyksi ja hyväksytyksi juuri omana itsenäsi.

Tunnemaalaus ryhmässä

Suosittelen lämmöllä kokeilemaan myös tunnemaalausryhmiin osallistumista. Näitä olen ohjannut jo useana kesänä lomakoti Onnelan erilaisilla hyvinvointilomilla. Ryhmässä voit peilata omaa elämääsi myös toisten töistä ja toisin päin. Oli sinulla mikä tahansa fiilis sillä hetkellä kun ryhmään saavut, niin sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin mitä olet ja miten elämääsi koet. Kaikki paikalla olijat, minä mukaan lukien, olemme ryhmän tasavertaisia jäseniä ja käymme yhdessä läpi TUDY-ryhmän säännöt. Asiat joita ryhmissä käsitellään, jäävät myös sinne. Olet luotettavassa lämminhenkisessä yhteisössä.

Ryhmiä voi kokeilla kertaluontoisina yksittäiskertoina tai osallistua pidempikestoiseen useamman kerran kokonaisuuteen. Sitä voi pitää todellisena minuuden löytymisen kasvuryhmänä. Olen suunnittelemassa uusia ryhmiä. Jos kiinnostuit tästä, niin laita yhteystitosi ja kiinnostuksesi yhteystietolomakkeella tulemaan TÄSTÄ.

Tunnemaalaus ei ole aina niin vakavaa ja monesti tunteenpurkauksen, surujen ja vihastuttavien asioiden jälkeen naurukin on herkässä.

Muista, että kaikki tunteet on sallittuja. Myös ne epämiellyttävältä tuntuvat.

Tunteilla on meille aina jokin tärkeä viesti, joten kannatta kuulostella itseään, että mitähän tämä tunne minulle viestii.

Yhteydenottovinkki

Voit halutessasi jättää minulle yhteydenottolomakkeella oman viestisi, niin sitten voimme sovitella kalenterit yhteen.. Teen hoitoja pääasiassa viikonloppuisin, mutta jos silloin et pääse, niin voit kysyä muutakin aikaa ja katsotaan sopisiko se kalenteriin.

Lämmöllä toivotan sinut tervetulleeksi ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close