Äänimaljarentoutus

”Hän katsoi itseään lempeästi silmiin ja meinasi että äänimaljahoitoon! Sai sitten lähdettyä, palasi kevein askelin, keitti kahvit ja kantoi hyvää hymyään lopun päivää”

Mitä ovat Tiibetiläiset äänimaljat?

Tiibetiläinen soiva kulho tai malja on alkujaan lähtenyt nimensä mukaisesti Tiibetistä nepalista ja niiden valmistusr ovat jo vuosisatoja vanhat. Kun sitä soitetaan pehmeällä villakärkisellä malletilla tai nahkapäällysteisellä puukapulalla, siitä lähtee väreilevä pitkään soiva ääni. Äänen väreily resonoi kehon ja aivojen energiakentässä. Keho pyrkii tasapainoon ja harmoniaan ääniaaltojen kanssa. Puhtaan myös hertseistä.

Tiibetiläinen äänimalja on käsin taottu metallinen kulho, joka sisältää seitsemää eri metallia. Äänimaljoja on erilaisia mm. ulkomuodon, mallin ja koristelun, sekä painon perusteella. Kaikista maljoista lähtee yksilöllinen ääni. Pääpiirteittäin ne jaetaan kolmeen eri käyttöalueeseen mm. painonsa mukaan.

  • kehomalja, matalat äänet, jalat juuri-, sakraali-, ja solarpleksus chakrat
  • sydänmalja, astetta korkeampi lempeät äänet, sydänchakra
  • raajamalja, korkeat heleät äänet, kädet ja pään alueen chakrat
  • tsingat, kirkas ääni, soitetaan kehon lähellä

Lisäksi yksilöhoidoissa sekä sointukylvyssä, toisin sanoen soundbath tai laajempi sound consert voidaan käyttää muitakin samaan äänimaailmaan sopivia soittimia mm. kristallimaljat, coshi chimes, kongit, shamaanirummut yms., helistimet, kahistimet, sadeputket ja niin edelleen.

Miten se vaikuttaa?

Päivän aikana me käymme erilaisilla taajuuksilla. Aktiivisena olemma beta-taajuuksilla ja kun olemme rauhoittumassa iltaan ja nukahtamaisillaan olemme alpha-taajuuksissa. Deltan taajuudet ovat unenaikaista alitajuntaa. Äänimajoilla soittaessa beta, alpha ja delta taajuudet vaihtelevat ja keho pyrkii tasapainottumaan ja harmonisoitumaan maljojen tuottaman energian ja ääniaaltojen kanssa.

Hoidon aikana useat käyvät unen ja valveen rajamailla ja usein huomaa, että hoidon alussa omat tai asiakkaan mieli vilisee täynnä ajatuksia ja pysähtymnen tuntuu työläältä. Lopussa sitten ihmetellään, että miten kaikki ihan unohtui ja asiakas (en minä) kävi melkein unessa tai jopa kuorsasi tai siis lempeämmin sanottuna ”kehräsi”

Äänimaailmat voi viedä mielikuvamatkalle. Jokaisella kerralla eri kokemus ja käytettävistä soittimista riippuen ja vaikka olisi joka kerta samat maljat, niin kokemus vaihtelee silti juuri sen hetkisestä olotilasta käsin.

Mihin se vaikuttaa?

Voit antautua lempeään äänialtojen kevyesti hierovaan hoivaan. Hoivan vaikutus yltää solutasolle asti ja harmonisoi/tasapainottaa koko kehoa ja mieltä.

Hoito voi vaikuttaa yksilöllisesti esim. keskittymiseen, rentoutumiseen, rauhoittumiseen virkeyttämään, selkeyttämään, balansoimaan. Se tasapainottaa chacroja ja sillä voidaan tehdä Chacrahoitoja ja käyttää osana meditaatiota.

Mieti, miltä tuntuisi antaa itsellesi aikaa rentouttavaan äänimaljahoitoon? Vai haluaisitko hemmotella itseäsi ja/tai läheistä?

Halutessasi lisää tietoa, niin käy lukemassa myös blogi artikkeli https://tunnetaidejasoitukylpy.com/2021/04/02/paasiaisena-rennoksi/

Lämpimästi suosittelen kokeilemaan.

Yhteydenottovinkki

Voit jättää minulle yhteydenottolomakkeella oman viestisi, niin sitten voimme sovitella kalenterit yhteen.. Teen hoitoja pääasiassa viikonloppuisin.

P.S. Sivua päivitetään vielä lisää lähiaikoina. Kiitos kun löysit tänne.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close